Sidor

måndag 18 mars 2013

Sänkt pris på Beco Butterfly II och Beco Gemini

Vill du bära ditt barn och letar efter en bra, skön och prisvärd bärsele? Då har jag en glad nyhet. I dag har jag nämligen sänkt prisernaBeco Butterfly II och Beco Gemini, två av marknadens mest populära ergonomiska bärselar.

Nytt pris är 1149 kronor (förut 1730 kr respektive 1680 kr).



En annan nyhet är att Beco Butterfly II inte tillverkas längre. Istället kommer en ny modell längre fram i vår, Beco Soleil. Den verkar spännande, bland annat ska man kunna byta utseende på den, men som jag förstår det saknar den ett par av Butterflys styrkor:

- Butterfly II är smidig och enkel när man ska bära på rygg. Med lite vana får man lätt upp barnet på ryggen med vilken sele som helst, speciellt när det börjar bli lite större, men om man bär sällan och/eller är lite osäker har Butterfly II en stor fördel i att man kan sätta i barnet i selen först och sedan ta på sig sele + barn (som en färdigpackad ryggsäck :D ).
- Under de kyligare årstiderna kan man ha Butterfly II under sin jacka och när man ska bära barnet behöver man inte ta av sig jackan för att sätta barnet i selen, eftersom man bara knäpper upp paneldelen, lyfter i barnet, och knäpper fast igen.
- En annan fördel med Beco Butterfly II är att man kan byta bärare utan att behöva ta ur barnet ur selen.

Jag har fortfarande ganska många Butterfly II i lager så de kommer inte att ta slut på en gång, men vissa färger har jag bara ett exemplar kvar av. Om du vill ha en bärsele med Butterfly II:s egenskaper rekommenderar jag dig att köpa en relativt snart, eftersom de som sagt inte tillverkas längre.

Här är en liten film där du kan se Beco Gemini:



Beco Gemini och Beco Butterfly II hittar du förstås hos milly & molly :-)

måndag 11 mars 2013

Kreativt skrivande :: 8 sätt att börja skriva när man fastnat ::

Oavsett om du skriver tidningsartiklar eller noveller för byrålådan, vågar jag mig på att gissa att du kört fast någon gång. Suttit där utan att orden har kommit. Kanske har du skrivit mer förr om åren och skulle vilja hitta tillbaka till ett annat skrivande än handlarlistor och mötestider i almanackan. Men hur kommer man igång? Här delar jag med mig av några tips:

IMG_7576

1. Skriv listor. Det är enkelt, kravfritt, och roligt. De är roliga eftersom du gör dem roliga. Du kan skriva listor över dina favoriträtter, dagliga vanor och ovanor, filmer du har sett - eller vilka tio saker du skulle göra om du var en superhjälte, vilka romankaraktärer du skulle vilja bjuda på fika och vad du har gömt i garderoben.

2. Klipp ut en bild från en tidning och klistra på ett papper. Skriv om vad som händer, eller vad som hände, eller kanske vad som kommer att hända. Tänk inte för mycket - skriv ner de tankar som kommer. Ingen kommer ändå att läsa, utan du skriver för att få igång skrivandet.

3. Beskriv något. Det kan vara en person, en händelse, en plats, din lunch. Använd dina sinnen, men bestäm dig för att fokusera på bara ett och skriv ner allt du kommer på som beskriver personen/händelsen/vad du nu har valt. T ex om du valde smaksinnet och beskriver en fest du varit på, berätta då om festen genom att fokusera på smaker.

4. Skriv ett brev. Välj ut en vän, släkting eller någon du hittar på nätet och skriv ett brev om din dag, dina tankar eller något särskilt ämne du tänker på.

IMG_7575

5. Välj ett tema. Det kan vara vad som helst. Om det är svårt att välja, ta fram en dagstidning och skriv om det ämne som första rubriken handlar om. Eller välj något klassiskt, som kärlek, sorg, svartsjuka eller vänskap. Sätt sedan en klocka på ringning efter 3 till 10 minuter. 10 är max, jag rekommenderar att du håller dig till 3-5 minuter . Skriv! Tänk inte på stavning, grammatik, formuleringar eller ens om någon skulle kunna förstå vad du skrivit. Låt tankarna flyta och skriv, skriv, skriv. Skriv som om det brann i knutarna och stanna inte förrän klockan ringer. Och då ska du sluta, direkt!

6. Skriv dagbok. Du kan välja den klassiska varianten, "I dag har jag ...", eller skriva djupare. Du kan också kombinera dagbok med något annat, t ex listor. Gör det till en daglig vana en period. Skriv bara några minuter om dagen, så att det inte blir en prestation av det.

IMG_7577

7. Fortsätt en mening. Ta den första - eller sista - meningen i en bok (gärna en du inte har läst) och fortsätt skriva. Skriv bara en sida, varken mer eller mindre..

8. Skriv en klassisk saga. Men bara med stödord eller som en mindmap. Från början till slut.

Har du några tips om hur man kommer igång med skrivandet? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! :-)